Jeneratör ses yalıtımı günümüzde tüm endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır.Hastane, okul, avm, banka gibi tüm sektörlerde kullanımı mevcuttur. Enerji kesintilerinde mevcut işlevlerin devamı için devreye giren jeneratörlerin kendine has gürültü seviyesi oldukça yüksek olmakta ve çevreyi rahatsız edici boyutlara ulaşmaktadır. Jeneratörler bu gibi durumlarda ses yalıtımına ses izolasyonuna akustik kaplamaya konumuna göre oda içerisinde veya oda dışarısında ise ses yalıtımı uygulanarak gürültüyü istenilen seviyeye ulaştırmaktadır.
Gürültüyü emmesi için jeneratör ses izolasyonunda genellikle akustik süngerler kullanılaktadır. Ayrıca labirent süngerler , akustik kumaşlar , baffle yanmaz akustik süngerler , bass kabanı süngerler , piramit süngerler , epdm gibi özel teknik malzeme türleri kullanılmaktadır.
Yapı içi dışında yer alan jeneratörlere iç ve dış ses yalıtımı yapılır. Zemin katlarda bulunan jeneratörlerde zemininde kauçuk ve mantar esaslı ses yalıtım malzemeleri kullanılarak ses yalıtımının gücü arttırılır.
Jeneratör oadalarında ve duvar alanlarında 2,5 ile 5 cm kalınlığında yalıtım bariyerleri kullanılmaktadır. Ses emme gücünü arttırmak için labirent yumurta ,piramit ,spesiyal şekilli malzemeler tercih edilmektedir. Bu malzemeler aynı zamanda yanmayan ,ateşe dayanıklı malzemeden üretilmektedir. Yalıtım malzemeleri küflenmez özelliğe de sahiptirler. Ses yalıtım malzemeleri , ses dalgalarını ve titreşimi emerek düzenlemektedir. Ayrıca odanın ses basıncını değiştirerek sabitlemektedir. Böylece iş ve yaşam alanlarındaki gürültü kirliliği giderilmekte ve yaşanılır ortamlar elde edilmektedir.